Over ons

Wij investeren al meer dan 15 jaar in vastgoed. In 2003 hebben we ons eerste pand gekocht. Een huis met kamers en etages voor studenten en werkende jongeren. Dit heeft door de jaren heen een goed rendement opgeleverd. Er is in de regio waar wij werken veel vraag naar woonruimte, waardoor er nooit leegstand is. Met de jaarlijkse huurinkomsten blijft, na onderhoud en vaste kosten, een mooi rendement over.

Kansen door de crisis

Tijdens de crisis gingen de prijzen voor vastgoed omlaag en konden we in korte tijd een aantal panden kopen en opknappen. Al deze panden waren snel verhuurd. Er is nog steeds onvoldoende aanbod van geschikte woonruimte voor jongeren en gezinnen die een woning, etage of kamer willen huren. Dit zal de komende jaren niet snel veranderen. We zien momenteel en in de toekomst uitstekende mogelijkheden voor verhuur van woonruimte aan particulieren.

Hiervoor is kapitaal nodig. Omdat aan de ene kant de banken tijdens de crisis terughoudend werden met het financieren van vastgoed en aan de andere kant spaarders steeds minder rente ontvingen ontstond het idee voor Vastgoeddeposito. Spaarders die sparen bij een bank hebben de zekerheid dat hun spaarvermogen tot 100.000 euro niet verloren gaat als de bank waarbij ze sparen in de problemen komt. Vastgoeddeposito biedt net als bij sparen bij een bank zekerheid. In dit geval niet d.m.v. een bankgarantie maar d.m.v. een onderpand in de vorm van vastgoed. Vandaar de naam Vastgoeddeposito. Vastgoed refereert aan het onderpand (de zekerheid) en deposito aan de vergelijkbare looptijd e.d. bij spaardeposito’s.

>> Lees meer over Jaco de Groot, oprichter van Vastgoeddeposito

Ervaren partners

Vastgoeddeposito wordt versterkt door de samenwerking met twee ervaren partners die ons bijstaan met expertise over de huizenmarkt en op financieel gebied. Met beide partners hebben wij de afgelopen jaren veel samengewerkt met het investeren in vastgoed.