Jaco de Groot

Jaco de Groot is een ondernemer met oog voor de mensen om hem heen. Opgegroeid op de boerderij van zijn ouders in Zuid-Holland begon hij in 1998 begon hij zijn eerste bedrijf, gericht op het ontwikkelen van websites.

Deze onderneming is inmiddels gefuseerd met een onderneming van collega ondernemers en groeit verder onder de naam WeAreFrank!.

Het geld dat Jaco hiermee verdient, wil hij graag op een persoonlijke manier beleggen. Investeren in aandelen spreekt hem niet aan vanwege het gebrek aan binding met de bedrijven waar je in investeert. Door het advies van een bevriende makelaar kwam hij op het idee om in lokaal vastgoed te beleggen. Dit vormt een mooie combinatie van een aantrekkelijk rendement en de ontwikkeling van zijn eigen woonomgeving.

Jaco investeert in gebouwen in zijn eigen wijk in Kralingse Veer (in Rotterdam) (naast Capelle aan de IJssel). Hierdoor blijft hij persoonlijk betrokken bij de panden die hij ontwikkelt. Op deze manier stelt hij woonruimte beschikbaar voor buurtgenoten en kleinschalige bedrijfsruimte voor lokale ondernemers en organisaties.